Yazı Detayı
07 Ağustos 2017 - Pazartesi 18:26 Bu yazı 438 kez okundu
 
Hayatımı geri istiyorum
Naif KARABATAK
naifkarabatak@gmail.com
 
 

Vermezsiniz, veremezsiniz biliyorum ama ben hayatımı geri istiyorum. Bana biçilen ömrün her saniyesini, her dakikasını, her saatini, her gününü, her ayını, her yılını ve hiç şaşmadan her anını geri istiyorum.
Bana biçilen dertlere de razıyım, sevinçlere de. Hüzün olsun, hiç sorun değil. Dünyanın bütün yükünü de taşırım, dert değil.
Siz sakın tasalanmayın, benim için üzülmeyin, zil takıp oynamayın, gerdan kırıp durmayın.
Ben, bana ait hayatımı geri istiyorum. İçinde hata olsun ama benim hatam olsun. Başarı da benim, başarısızlık da benim olsun.
Riski bana, sorumluluğu bana, sevinci bana, mutluluğu bana olsun.
Ağlarsam ben ağlayayım, gülersem ben güleyim.
Top oynayıp düşeyim, çukuru görmeyip içine gireyim, başıma saksı düşsün, önüne gelen her engele takılayım veya atlayıp geçeyim. Sakın siz dert etmeyin, o güzel kafanızı da yormayın.
Kurulun koltuklarınıza kendi hayatınıza bakın.
Ne giyersem giyeyim, ne yersem yiyeyim, neyi veya kimi seversem seveyim.
İhaneti de göreyim, sadakati de bileyim.
Şöyle otur, böyle kalk, şunu ye, bunu yeme, şunu giy, bunu giyme.. diye devam eden talimatlarınızı kendinize saklayın.
Eğer bu hayat benimse, yaşam biçimini belirleyecek olan da benim. Ne olursunuz, benim derdim kimseyi germesin, benim sevincim de kimseyi üzmesin.
Bırakın sevdiğim işi yapayım, dayı kılığına girmiş ayılara yönlendirip durmayın.
Emeğimle, bilgimle, birikimimle veya bunların tam tersiyle kendi yolumu kendim çizeyim.
Hatası da bana, sevabı da bana nasılsa.
Bugüne kadar sizin belirlediğiniz hayatı yaşattınız bana.
Bugüne kadar hükmeden oldunuz hiç hakkınız yokken.
Önüme hep sizin seçenekleriniz kondu, ölümlerden ölüm beğen cinsinden.
Şunu yapma, bunu yapma.. tavsiyeleriniz çaldı bütün ömrümü.
Bana kendi hayatımı değil, sizin senaryosunu yazdığınız hayatı yaşamaya mecbur ettiniz.
Şundan korkuttunuz, buna yakın durmam gerektiğini emrettiniz. Sizin korkunuz, benim kabusum oldu.
Hayallerimi umursayan olmadı, umutlarımı bir bir yıktınız.
Oysa ben sizin sevdiğinizi hiç sevmedim; sever gibi yaptım ve korkuyla bir ömür çürüttüm. 
Nefret ettikleriniz, benim tercihimdi, farkına bile varmadınız. Belki de hiç umurunuzda olmadı(m).
Sırf siz memnun olasınız diye 53 yılımı heba ettim/ettirdiniz.
Ama artık yeter, sıktınız, boğdunuz, bunalttınız.
Ben kendi hayatımı geri istiyorum, yaşamam gereken hayatı; hatalarıyla, sevaplarıyla.
Benden çaldığınız her anı geri verin, baştan başlayamam ama kalan ömrümü kendi yanlışlarımla ve doğrularımla tamamlaya bilirim.
Şimdi hesap zamanı, kendini baskı unsuru olarak gören herkes, benden aldıklarını geri versin.
Ben hayatımı geri istiyorum, benim hayatımı, bana biçilen ömrü, hesabını benim vereceğim yaşamımı...
Verebilir misiniz...

 

 
Etiketler: Hayatımı, geri, istiyorum,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
23 Ağustos 2017
Amatör ruh ve profesyonellik
2144 Okunma.
15 Ağustos 2017
Ne kadar vatandaşsın, parasız kalınca anlarsın
510 Okunma.
11 Temmuz 2017
Kurtuluşa eren cemaatler
1242 Okunma.
09 Temmuz 2017
Sakarya’da iki aşağılık mahlûk
288 Okunma.
03 Temmuz 2017
Kavramlar sakız olup çiğnenirken…
444 Okunma.
02 Temmuz 2017
Sanki biz çok adalet istiyoruz!
258 Okunma.
23 Haziran 2017
O partinin adalet anlayışı
643 Okunma.
21 Haziran 2017
Öğretmenlere fiyat biçme dönemi bitti mi?
280 Okunma.
19 Haziran 2017
Hamza’nın kıskandıran dokunulmazlığı
320 Okunma.
18 Haziran 2017
Bilinçaltında siyaset aramak
320 Okunma.
14 Haziran 2017
Orucu emreden ben değilim!
408 Okunma.
13 Haziran 2017
Medyanın olaya bakış şekli
259 Okunma.
08 Haziran 2017
Tren ne zaman kalkıyor?
427 Okunma.
06 Haziran 2017
Biz orucu iyi tutuyoruz…
293 Okunma.
06 Haziran 2017
Elimde büyümüştü kerata!
205 Okunma.
31 Mayıs 2017
Bir diktatörü tanıma dersleri
368 Okunma.
25 Mayıs 2017
Bir kabine girdim ki…
439 Okunma.
23 Mayıs 2017
Vazgeçemediklerimizin kölesiyiz
291 Okunma.
21 Mayıs 2017
Aynı dili konuşmak, konuşmak değil
303 Okunma.
18 Mayıs 2017
Ezikliğe gönüllü olmak
375 Okunma.
10 Ağustos 2016
Bir cemaat nasıl olmalı?
3914 Okunma.
09 Ağustos 2016
Özür seanslarına buyurun… (2)
556 Okunma.
08 Ağustos 2016
Özür seanslarına buyurun… (1)
503 Okunma.
05 Ağustos 2016
Hak yiyenler ve göz yumanlar…
614 Okunma.
04 Ağustos 2016
Biz bu oyunları yiyecek miyiz?
485 Okunma.
02 Ağustos 2016
Darbenin itirafı
501 Okunma.
01 Ağustos 2016
OHALde, bu halde, her halde
581 Okunma.
28 Temmuz 2016
Darbeyi rüyamda gördüm
598 Okunma.
27 Temmuz 2016
İnkâr edecekseniz neden yaptınız?
486 Okunma.
27 Temmuz 2016
Her şeyi paralele bağlamak…
442 Okunma.
26 Temmuz 2016
Neden Darbe Yaparlar?
649 Okunma.
25 Temmuz 2016
Darbecilere idam gelmeli mi?
496 Okunma.
22 Temmuz 2016
Ha OHAL’de ha bu halde ama özgürce
573 Okunma.
21 Temmuz 2016
Her şey o büyük gün için
491 Okunma.
20 Temmuz 2016
Köydeki bütün itler öldürülecek
565 Okunma.
18 Temmuz 2016
Darbe neden başarısız oldu?
897 Okunma.
18 Temmuz 2016
Darbe öyle değil, böyle vurulur
539 Okunma.
15 Temmuz 2016
Yanlış taşa basmak yasak!
531 Okunma.
14 Temmuz 2016
Ülkeler ve sınırlar
478 Okunma.
13 Temmuz 2016
Ben gazeteci değilim...
503 Okunma.
12 Temmuz 2016
Herkes uyurken uyanmalı!
539 Okunma.
11 Temmuz 2016
Ülkemizde kaç fikir var?
507 Okunma.
30 Haziran 2016
Devenin zoruna giden konu!
756 Okunma.
30 Haziran 2016
Terör ve yüzsüzler…
498 Okunma.
29 Haziran 2016
Cam içinde kandil ve onun yakıcı ustası…
556 Okunma.
27 Haziran 2016
İsrail’le normalleş(eme)me
479 Okunma.
27 Haziran 2016
Herkesin her şeyi bildiği bir zamanda…
514 Okunma.
24 Haziran 2016
Hayata ‘O’nun gözüyle bakmak
585 Okunma.
23 Haziran 2016
Bu biz olamayız
530 Okunma.
22 Haziran 2016
İnadına yatırıma yeni adres
549 Okunma.
20 Haziran 2016
Ahlaka ahlaki bakış
616 Okunma.
19 Haziran 2016
Bizi boşayın hâkim bey
614 Okunma.
18 Haziran 2016
Ama o fakir
532 Okunma.
17 Haziran 2016
Yan çiziyoruz, biz bunu hep yapıyoruz
575 Okunma.
16 Haziran 2016
Yalan söylemek orucu bozar mı?
685 Okunma.
15 Haziran 2016
O geliyor o!
480 Okunma.
13 Haziran 2016
Siz iyisi mi hıyar ekin!
554 Okunma.
10 Haziran 2016
Yeter, yoksulların halini anladık!
618 Okunma.
09 Haziran 2016
Oruç tutmak yasaklanmalı mı?
654 Okunma.
08 Haziran 2016
Aslında ben iyi adamım
492 Okunma.
07 Haziran 2016
Çocuk ve ramazan...
433 Okunma.
06 Haziran 2016
Soykırımda kelimelerin dili
555 Okunma.
02 Haziran 2016
Yazı yazmanın mevsimi
631 Okunma.
02 Haziran 2016
Fikrinden emin olmayan yazarlar
534 Okunma.
01 Haziran 2016
Siz susun be azizim, susun!
559 Okunma.
31 Mayıs 2016
Biz yiyici grubundanız!
605 Okunma.
26 Mayıs 2016
Bu yazı olmamış!
781 Okunma.
25 Mayıs 2016
Gündemin nerede, canın orada
552 Okunma.
24 Mayıs 2016
Bir sevdadır bakanlık
638 Okunma.
22 Mayıs 2016
İnsanlara dokunmadan dokunun
699 Okunma.
19 Mayıs 2016
Yıldırımların Bin Ali’si
708 Okunma.
19 Mayıs 2016
Bakılacak falın mı var?
510 Okunma.
18 Mayıs 2016
AK Partinin Adayını Açıklıyorum
660 Okunma.
17 Mayıs 2016
Dedikodu Üzerine Çeşitlemeler
574 Okunma.
16 Mayıs 2016
Yargı neden hep tartışılır?
567 Okunma.
11 Mayıs 2016
Başkanlık bizi parça pincik eder!
727 Okunma.
11 Mayıs 2016
Seni belgeyle döverim!
603 Okunma.
09 Mayıs 2016
Fikrini yalanla savunmak…
557 Okunma.
05 Mayıs 2016
Köşe yazarlığı ve pratisyen hekimlik
594 Okunma.
28 Nisan 2016
Laiklik adam olmaksa ben adam değilim!
678 Okunma.
27 Nisan 2016
Laikliği bilmiyorsanız savunmayın
490 Okunma.
26 Nisan 2016
İnandığınızı söyleyin, anlatayım...
450 Okunma.
25 Nisan 2016
İtinayla ezber bozulur
614 Okunma.
23 Nisan 2016
Bir sahil kasabası hayali
531 Okunma.
20 Nisan 2016
Erdoğan hastalığına tutulanlar
517 Okunma.
19 Nisan 2016
Savunduğunuz fikri öğrenin!
475 Okunma.
18 Nisan 2016
Dokunulmazlık ve erkeksen çık dışarı
455 Okunma.
15 Nisan 2016
Dürüstlüğü kaybediyoruz…
564 Okunma.
14 Nisan 2016
Hikâyeyi okuyan yok,özetini çıkaran çok!
566 Okunma.
13 Nisan 2016
Alışkanlıklardan kurtulmak
503 Okunma.
12 Nisan 2016
Hangi ülkenin askeri daha güçlü?
552 Okunma.
11 Nisan 2016
Yasalar ve dönemler
534 Okunma.
09 Nisan 2016
Vatandaşlıktan çıkar(ama)ma
638 Okunma.
07 Nisan 2016
Kılıçdaroğlu’na siyaset dersi
667 Okunma.
06 Nisan 2016
Sarhoş masasına konu olan siyasetçiler
536 Okunma.
05 Nisan 2016
Geçmişe bir baharlık bakış
708 Okunma.
04 Nisan 2016
Gazeteci ne zaman ağlar?
608 Okunma.
01 Nisan 2016
Meydan boş, darbe yapalım
742 Okunma.
30 Mart 2016
Toplum baskı altında!
600 Okunma.
29 Mart 2016
Bu ağza, bu sevgi çok fazla
628 Okunma.
28 Mart 2016
Irkçılığın iki esas nedeni
620 Okunma.
25 Mart 2016
Fitne ne zaman anlaşılır?
706 Okunma.
24 Mart 2016
Aranan kan bulunamadı
681 Okunma.
23 Mart 2016
Bir nasihat edelim, musibet tazeyken
667 Okunma.
22 Mart 2016
Bomba mı önemli, bombacı mı?
491 Okunma.
21 Mart 2016
Patlamadan hemen öncesi
566 Okunma.
18 Mart 2016
Kendinizi tanımak ister misiniz?
705 Okunma.
17 Mart 2016
Terörün esas amacını unutmamak
597 Okunma.
16 Mart 2016
Bulursanız vicdanınızı, elinizi koyun!
665 Okunma.
15 Mart 2016
İçimizdeki beyinsizler
663 Okunma.
13 Mart 2016
Yatak odası dinlemek…
613 Okunma.
11 Mart 2016
Darbelerde gazeteci rolü
714 Okunma.
10 Mart 2016
Dikkat Resmileşti!
651 Okunma.
09 Mart 2016
Operasyon tamam, izahı eksik
552 Okunma.
08 Mart 2016
Neyi savunduğunu bilmemek
622 Okunma.
07 Mart 2016
Neyi savunduğunu bilmemek
599 Okunma.
05 Mart 2016
Onlarda hain varsa bizde de var!
632 Okunma.
01 Mart 2016
AYM kararlarından fal tuttum!
786 Okunma.
29 Şubat 2016
Korku, saplantı olursa…
665 Okunma.
26 Şubat 2016
Yazarların durduğu yer
650 Okunma.
25 Şubat 2016
Siyaset, uşaklık için yapılmaz
746 Okunma.
24 Şubat 2016
Yandaşlığın sınırını zorlayanlar
646 Okunma.
23 Şubat 2016
Gerçek gündem ve sanalı
710 Okunma.
22 Şubat 2016
Mutluluğunuz ırkınız olmasın
724 Okunma.
19 Şubat 2016
Bozuk olan bomba mı, süt mü?
660 Okunma.
18 Şubat 2016
Mevzubahis olan, teferruat mı oldu?
715 Okunma.
17 Şubat 2016
Siyasetin ahlakı, Baykal’ın duruşu
665 Okunma.
16 Şubat 2016
Savaş ve boşanma
755 Okunma.
15 Şubat 2016
Kaçınılmaz olan savaş mı?
723 Okunma.
12 Şubat 2016
İçinizdeki İrlandalılar ve Çorumlular…
674 Okunma.
10 Şubat 2016
Mutluluk Bakanlığı
724 Okunma.
09 Şubat 2016
Hadi gelin depresyona girelim
694 Okunma.
08 Şubat 2016
Güzel yarınlara giden yol
655 Okunma.
05 Şubat 2016
CHP’nin Kutsal Değeri ve Çivisi
755 Okunma.
04 Şubat 2016
Dizilerde insanlık dersi
654 Okunma.
03 Şubat 2016
Vefasızlık ve nankörlük
820 Okunma.
02 Şubat 2016
Türkiye ve iç savaş
764 Okunma.
01 Şubat 2016
Duruş yoksa eğiliş vardır!
741 Okunma.
29 Ocak 2016
Yalanlar ve gerçekler…
694 Okunma.
27 Ocak 2016
Muhalif, ufuk açınca anlamlıdır
698 Okunma.
26 Ocak 2016
Başkanlık sistemi ve kuru inat
707 Okunma.
25 Ocak 2016
Aşağılanmaktan zevk almak…
711 Okunma.
22 Ocak 2016
Başkası olmak, başkalaştırır
753 Okunma.
21 Ocak 2016
Kötüler, her zaman bir birini kollar
773 Okunma.
20 Ocak 2016
Alışkanlıklar yaşam tarzı olmamalı
890 Okunma.
19 Ocak 2016
Sorgulamıyorsanız, suçlusunuz
663 Okunma.
18 Ocak 2016
CHP’de ne değişti?
841 Okunma.
14 Ocak 2016
Kaybedilen merhamet bulunur mu?
735 Okunma.
13 Ocak 2016
Biz bu imzaları tanıyoruz
799 Okunma.
12 Ocak 2016
Suriyeli olmak ister misiniz?
638 Okunma.
11 Ocak 2016
Beyazı lekelemenin ne anlamı var?
661 Okunma.
09 Ocak 2016
Bazı liderler, komedi filminde güzel
814 Okunma.
08 Ocak 2016
Ceplerime doldurduğum adresler
721 Okunma.
07 Ocak 2016
Laiklik, Müslümanlara mı layık!
760 Okunma.
06 Ocak 2016
Din sizin mi, Allah’ın mı?
863 Okunma.
Haber Yazılımı