Yazı Detayı
07 Ağustos 2017 - Pazartesi 18:26 Bu yazı 388 kez okundu
 
Hayatımı geri istiyorum
Naif KARABATAK
naifkarabatak@gmail.com
 
 

Vermezsiniz, veremezsiniz biliyorum ama ben hayatımı geri istiyorum. Bana biçilen ömrün her saniyesini, her dakikasını, her saatini, her gününü, her ayını, her yılını ve hiç şaşmadan her anını geri istiyorum.
Bana biçilen dertlere de razıyım, sevinçlere de. Hüzün olsun, hiç sorun değil. Dünyanın bütün yükünü de taşırım, dert değil.
Siz sakın tasalanmayın, benim için üzülmeyin, zil takıp oynamayın, gerdan kırıp durmayın.
Ben, bana ait hayatımı geri istiyorum. İçinde hata olsun ama benim hatam olsun. Başarı da benim, başarısızlık da benim olsun.
Riski bana, sorumluluğu bana, sevinci bana, mutluluğu bana olsun.
Ağlarsam ben ağlayayım, gülersem ben güleyim.
Top oynayıp düşeyim, çukuru görmeyip içine gireyim, başıma saksı düşsün, önüne gelen her engele takılayım veya atlayıp geçeyim. Sakın siz dert etmeyin, o güzel kafanızı da yormayın.
Kurulun koltuklarınıza kendi hayatınıza bakın.
Ne giyersem giyeyim, ne yersem yiyeyim, neyi veya kimi seversem seveyim.
İhaneti de göreyim, sadakati de bileyim.
Şöyle otur, böyle kalk, şunu ye, bunu yeme, şunu giy, bunu giyme.. diye devam eden talimatlarınızı kendinize saklayın.
Eğer bu hayat benimse, yaşam biçimini belirleyecek olan da benim. Ne olursunuz, benim derdim kimseyi germesin, benim sevincim de kimseyi üzmesin.
Bırakın sevdiğim işi yapayım, dayı kılığına girmiş ayılara yönlendirip durmayın.
Emeğimle, bilgimle, birikimimle veya bunların tam tersiyle kendi yolumu kendim çizeyim.
Hatası da bana, sevabı da bana nasılsa.
Bugüne kadar sizin belirlediğiniz hayatı yaşattınız bana.
Bugüne kadar hükmeden oldunuz hiç hakkınız yokken.
Önüme hep sizin seçenekleriniz kondu, ölümlerden ölüm beğen cinsinden.
Şunu yapma, bunu yapma.. tavsiyeleriniz çaldı bütün ömrümü.
Bana kendi hayatımı değil, sizin senaryosunu yazdığınız hayatı yaşamaya mecbur ettiniz.
Şundan korkuttunuz, buna yakın durmam gerektiğini emrettiniz. Sizin korkunuz, benim kabusum oldu.
Hayallerimi umursayan olmadı, umutlarımı bir bir yıktınız.
Oysa ben sizin sevdiğinizi hiç sevmedim; sever gibi yaptım ve korkuyla bir ömür çürüttüm. 
Nefret ettikleriniz, benim tercihimdi, farkına bile varmadınız. Belki de hiç umurunuzda olmadı(m).
Sırf siz memnun olasınız diye 53 yılımı heba ettim/ettirdiniz.
Ama artık yeter, sıktınız, boğdunuz, bunalttınız.
Ben kendi hayatımı geri istiyorum, yaşamam gereken hayatı; hatalarıyla, sevaplarıyla.
Benden çaldığınız her anı geri verin, baştan başlayamam ama kalan ömrümü kendi yanlışlarımla ve doğrularımla tamamlaya bilirim.
Şimdi hesap zamanı, kendini baskı unsuru olarak gören herkes, benden aldıklarını geri versin.
Ben hayatımı geri istiyorum, benim hayatımı, bana biçilen ömrü, hesabını benim vereceğim yaşamımı...
Verebilir misiniz...

 

 
Etiketler: Hayatımı, geri, istiyorum,
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
23 Ağustos 2017
Amatör ruh ve profesyonellik
1756 Okunma.
15 Ağustos 2017
Ne kadar vatandaşsın, parasız kalınca anlarsın
429 Okunma.
11 Temmuz 2017
Kurtuluşa eren cemaatler
1169 Okunma.
09 Temmuz 2017
Sakarya’da iki aşağılık mahlûk
247 Okunma.
03 Temmuz 2017
Kavramlar sakız olup çiğnenirken…
376 Okunma.
02 Temmuz 2017
Sanki biz çok adalet istiyoruz!
213 Okunma.
23 Haziran 2017
O partinin adalet anlayışı
537 Okunma.
21 Haziran 2017
Öğretmenlere fiyat biçme dönemi bitti mi?
230 Okunma.
19 Haziran 2017
Hamza’nın kıskandıran dokunulmazlığı
277 Okunma.
18 Haziran 2017
Bilinçaltında siyaset aramak
253 Okunma.
14 Haziran 2017
Orucu emreden ben değilim!
320 Okunma.
13 Haziran 2017
Medyanın olaya bakış şekli
218 Okunma.
08 Haziran 2017
Tren ne zaman kalkıyor?
367 Okunma.
06 Haziran 2017
Biz orucu iyi tutuyoruz…
244 Okunma.
06 Haziran 2017
Elimde büyümüştü kerata!
159 Okunma.
31 Mayıs 2017
Bir diktatörü tanıma dersleri
321 Okunma.
25 Mayıs 2017
Bir kabine girdim ki…
392 Okunma.
23 Mayıs 2017
Vazgeçemediklerimizin kölesiyiz
236 Okunma.
21 Mayıs 2017
Aynı dili konuşmak, konuşmak değil
236 Okunma.
18 Mayıs 2017
Ezikliğe gönüllü olmak
318 Okunma.
10 Ağustos 2016
Bir cemaat nasıl olmalı?
3850 Okunma.
09 Ağustos 2016
Özür seanslarına buyurun… (2)
500 Okunma.
08 Ağustos 2016
Özür seanslarına buyurun… (1)
446 Okunma.
05 Ağustos 2016
Hak yiyenler ve göz yumanlar…
534 Okunma.
04 Ağustos 2016
Biz bu oyunları yiyecek miyiz?
407 Okunma.
02 Ağustos 2016
Darbenin itirafı
441 Okunma.
01 Ağustos 2016
OHALde, bu halde, her halde
504 Okunma.
28 Temmuz 2016
Darbeyi rüyamda gördüm
529 Okunma.
27 Temmuz 2016
İnkâr edecekseniz neden yaptınız?
437 Okunma.
27 Temmuz 2016
Her şeyi paralele bağlamak…
384 Okunma.
26 Temmuz 2016
Neden Darbe Yaparlar?
584 Okunma.
25 Temmuz 2016
Darbecilere idam gelmeli mi?
446 Okunma.
22 Temmuz 2016
Ha OHAL’de ha bu halde ama özgürce
497 Okunma.
21 Temmuz 2016
Her şey o büyük gün için
403 Okunma.
20 Temmuz 2016
Köydeki bütün itler öldürülecek
499 Okunma.
18 Temmuz 2016
Darbe neden başarısız oldu?
814 Okunma.
18 Temmuz 2016
Darbe öyle değil, böyle vurulur
484 Okunma.
15 Temmuz 2016
Yanlış taşa basmak yasak!
465 Okunma.
14 Temmuz 2016
Ülkeler ve sınırlar
410 Okunma.
13 Temmuz 2016
Ben gazeteci değilim...
460 Okunma.
12 Temmuz 2016
Herkes uyurken uyanmalı!
460 Okunma.
11 Temmuz 2016
Ülkemizde kaç fikir var?
428 Okunma.
30 Haziran 2016
Devenin zoruna giden konu!
689 Okunma.
30 Haziran 2016
Terör ve yüzsüzler…
442 Okunma.
29 Haziran 2016
Cam içinde kandil ve onun yakıcı ustası…
477 Okunma.
27 Haziran 2016
İsrail’le normalleş(eme)me
427 Okunma.
27 Haziran 2016
Herkesin her şeyi bildiği bir zamanda…
445 Okunma.
24 Haziran 2016
Hayata ‘O’nun gözüyle bakmak
520 Okunma.
23 Haziran 2016
Bu biz olamayız
462 Okunma.
22 Haziran 2016
İnadına yatırıma yeni adres
486 Okunma.
20 Haziran 2016
Ahlaka ahlaki bakış
535 Okunma.
19 Haziran 2016
Bizi boşayın hâkim bey
550 Okunma.
18 Haziran 2016
Ama o fakir
476 Okunma.
17 Haziran 2016
Yan çiziyoruz, biz bunu hep yapıyoruz
499 Okunma.
16 Haziran 2016
Yalan söylemek orucu bozar mı?
606 Okunma.
15 Haziran 2016
O geliyor o!
418 Okunma.
13 Haziran 2016
Siz iyisi mi hıyar ekin!
492 Okunma.
10 Haziran 2016
Yeter, yoksulların halini anladık!
561 Okunma.
09 Haziran 2016
Oruç tutmak yasaklanmalı mı?
599 Okunma.
08 Haziran 2016
Aslında ben iyi adamım
441 Okunma.
07 Haziran 2016
Çocuk ve ramazan...
392 Okunma.
06 Haziran 2016
Soykırımda kelimelerin dili
480 Okunma.
02 Haziran 2016
Yazı yazmanın mevsimi
571 Okunma.
02 Haziran 2016
Fikrinden emin olmayan yazarlar
477 Okunma.
01 Haziran 2016
Siz susun be azizim, susun!
488 Okunma.
31 Mayıs 2016
Biz yiyici grubundanız!
500 Okunma.
26 Mayıs 2016
Bu yazı olmamış!
704 Okunma.
25 Mayıs 2016
Gündemin nerede, canın orada
506 Okunma.
24 Mayıs 2016
Bir sevdadır bakanlık
572 Okunma.
22 Mayıs 2016
İnsanlara dokunmadan dokunun
593 Okunma.
19 Mayıs 2016
Yıldırımların Bin Ali’si
647 Okunma.
19 Mayıs 2016
Bakılacak falın mı var?
446 Okunma.
18 Mayıs 2016
AK Partinin Adayını Açıklıyorum
592 Okunma.
17 Mayıs 2016
Dedikodu Üzerine Çeşitlemeler
509 Okunma.
16 Mayıs 2016
Yargı neden hep tartışılır?
511 Okunma.
11 Mayıs 2016
Başkanlık bizi parça pincik eder!
668 Okunma.
11 Mayıs 2016
Seni belgeyle döverim!
524 Okunma.
09 Mayıs 2016
Fikrini yalanla savunmak…
507 Okunma.
05 Mayıs 2016
Köşe yazarlığı ve pratisyen hekimlik
539 Okunma.
28 Nisan 2016
Laiklik adam olmaksa ben adam değilim!
599 Okunma.
27 Nisan 2016
Laikliği bilmiyorsanız savunmayın
432 Okunma.
26 Nisan 2016
İnandığınızı söyleyin, anlatayım...
405 Okunma.
25 Nisan 2016
İtinayla ezber bozulur
549 Okunma.
23 Nisan 2016
Bir sahil kasabası hayali
468 Okunma.
20 Nisan 2016
Erdoğan hastalığına tutulanlar
448 Okunma.
19 Nisan 2016
Savunduğunuz fikri öğrenin!
414 Okunma.
18 Nisan 2016
Dokunulmazlık ve erkeksen çık dışarı
402 Okunma.
15 Nisan 2016
Dürüstlüğü kaybediyoruz…
512 Okunma.
14 Nisan 2016
Hikâyeyi okuyan yok,özetini çıkaran çok!
496 Okunma.
13 Nisan 2016
Alışkanlıklardan kurtulmak
428 Okunma.
12 Nisan 2016
Hangi ülkenin askeri daha güçlü?
498 Okunma.
11 Nisan 2016
Yasalar ve dönemler
480 Okunma.
09 Nisan 2016
Vatandaşlıktan çıkar(ama)ma
572 Okunma.
07 Nisan 2016
Kılıçdaroğlu’na siyaset dersi
607 Okunma.
06 Nisan 2016
Sarhoş masasına konu olan siyasetçiler
482 Okunma.
05 Nisan 2016
Geçmişe bir baharlık bakış
649 Okunma.
04 Nisan 2016
Gazeteci ne zaman ağlar?
544 Okunma.
01 Nisan 2016
Meydan boş, darbe yapalım
676 Okunma.
30 Mart 2016
Toplum baskı altında!
544 Okunma.
29 Mart 2016
Bu ağza, bu sevgi çok fazla
556 Okunma.
28 Mart 2016
Irkçılığın iki esas nedeni
556 Okunma.
25 Mart 2016
Fitne ne zaman anlaşılır?
649 Okunma.
24 Mart 2016
Aranan kan bulunamadı
581 Okunma.
23 Mart 2016
Bir nasihat edelim, musibet tazeyken
589 Okunma.
22 Mart 2016
Bomba mı önemli, bombacı mı?
444 Okunma.
21 Mart 2016
Patlamadan hemen öncesi
504 Okunma.
18 Mart 2016
Kendinizi tanımak ister misiniz?
640 Okunma.
17 Mart 2016
Terörün esas amacını unutmamak
538 Okunma.
16 Mart 2016
Bulursanız vicdanınızı, elinizi koyun!
611 Okunma.
15 Mart 2016
İçimizdeki beyinsizler
585 Okunma.
13 Mart 2016
Yatak odası dinlemek…
550 Okunma.
11 Mart 2016
Darbelerde gazeteci rolü
650 Okunma.
10 Mart 2016
Dikkat Resmileşti!
574 Okunma.
09 Mart 2016
Operasyon tamam, izahı eksik
491 Okunma.
08 Mart 2016
Neyi savunduğunu bilmemek
550 Okunma.
07 Mart 2016
Neyi savunduğunu bilmemek
541 Okunma.
05 Mart 2016
Onlarda hain varsa bizde de var!
579 Okunma.
01 Mart 2016
AYM kararlarından fal tuttum!
719 Okunma.
29 Şubat 2016
Korku, saplantı olursa…
601 Okunma.
26 Şubat 2016
Yazarların durduğu yer
586 Okunma.
25 Şubat 2016
Siyaset, uşaklık için yapılmaz
673 Okunma.
24 Şubat 2016
Yandaşlığın sınırını zorlayanlar
573 Okunma.
23 Şubat 2016
Gerçek gündem ve sanalı
644 Okunma.
22 Şubat 2016
Mutluluğunuz ırkınız olmasın
655 Okunma.
19 Şubat 2016
Bozuk olan bomba mı, süt mü?
597 Okunma.
18 Şubat 2016
Mevzubahis olan, teferruat mı oldu?
636 Okunma.
17 Şubat 2016
Siyasetin ahlakı, Baykal’ın duruşu
602 Okunma.
16 Şubat 2016
Savaş ve boşanma
662 Okunma.
15 Şubat 2016
Kaçınılmaz olan savaş mı?
664 Okunma.
12 Şubat 2016
İçinizdeki İrlandalılar ve Çorumlular…
618 Okunma.
10 Şubat 2016
Mutluluk Bakanlığı
664 Okunma.
09 Şubat 2016
Hadi gelin depresyona girelim
609 Okunma.
08 Şubat 2016
Güzel yarınlara giden yol
587 Okunma.
05 Şubat 2016
CHP’nin Kutsal Değeri ve Çivisi
685 Okunma.
04 Şubat 2016
Dizilerde insanlık dersi
593 Okunma.
03 Şubat 2016
Vefasızlık ve nankörlük
760 Okunma.
02 Şubat 2016
Türkiye ve iç savaş
713 Okunma.
01 Şubat 2016
Duruş yoksa eğiliş vardır!
688 Okunma.
29 Ocak 2016
Yalanlar ve gerçekler…
628 Okunma.
27 Ocak 2016
Muhalif, ufuk açınca anlamlıdır
639 Okunma.
26 Ocak 2016
Başkanlık sistemi ve kuru inat
656 Okunma.
25 Ocak 2016
Aşağılanmaktan zevk almak…
649 Okunma.
22 Ocak 2016
Başkası olmak, başkalaştırır
674 Okunma.
21 Ocak 2016
Kötüler, her zaman bir birini kollar
686 Okunma.
20 Ocak 2016
Alışkanlıklar yaşam tarzı olmamalı
824 Okunma.
19 Ocak 2016
Sorgulamıyorsanız, suçlusunuz
608 Okunma.
18 Ocak 2016
CHP’de ne değişti?
761 Okunma.
14 Ocak 2016
Kaybedilen merhamet bulunur mu?
666 Okunma.
13 Ocak 2016
Biz bu imzaları tanıyoruz
720 Okunma.
12 Ocak 2016
Suriyeli olmak ister misiniz?
572 Okunma.
11 Ocak 2016
Beyazı lekelemenin ne anlamı var?
609 Okunma.
09 Ocak 2016
Bazı liderler, komedi filminde güzel
752 Okunma.
08 Ocak 2016
Ceplerime doldurduğum adresler
649 Okunma.
07 Ocak 2016
Laiklik, Müslümanlara mı layık!
697 Okunma.
06 Ocak 2016
Din sizin mi, Allah’ın mı?
818 Okunma.
Haber Yazılımı