Türkiye’nin ve dolayısıyla Zonguldak’ın önemli sivil toplum örgütlerinden Genel Maden İşçileri Sendikası’nın öncülüğünde “Zonguldak’ın bugünü ve geleceği” konulu toplantı bugün gerçekleştirilecek.
“Zonguldak hepimizin, her şey Zonguldak için” sloganıyla çıkılan bu yolda bugün “Zonguldak’ın sorunları ve çözümleri” de masaya yatırılacak.
Bu toplantıya ev sahipliğini yapacak olan GMİS kimleri davet etti.
Vali Ali Kaban, AK Parti ve CHP’nin 5 milletvekilini, Belediye başkanlarını, kamu kurumlarının temsilcilerini, sivil toplum örgüt temsilcilerini, siyasi partilerin il ve ilçe başkanlarını, dernek ve odaları ile kentin yönetiminde söz sahibi olan ve kent sorunlarına çözüm bulacak herkesi davet etti.
Bu toplantı; 3 Mart 1992’de TTK Kozlu Müessesesi İncirharmanı ocağında meydana gelen grizu faciasında 263 madencinin yaşamını yitirdiği bir günde yapılması daha anlamlı, daha da düşündürücü olmalı.
Bu toplantıya katılacak toplum önderlerinin, yapacakları her konuşma Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun ve dolayısıyla Zonguldak’ın geleceği ile ilgili önemli kararların da alınması yönünde etkili olacaktır.
Zonguldak Valisi Ali Kaban başta olmak üzere, AK Parti milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, Özcan Ulupınar ile CHP milletvekilleri Şerafettin Turpcu, Ünal Demirtaş’ın söyleyecekleri her söz, kuracakları her cümle Zonguldak tarihine not düşecek, TTK’nın daha verimli çalıştırılmasına öncülük edecektir.
Ayrıca; bu toplantıda yapılacak her konuşma “samimiyetle”, “Zonguldaklılık sorumluluğu” ile yapılmasında yarar vardır.
16 Nisan’da yapılacak anayasa değişikliği halk oylaması öncesinde, GMİS gibi önemli sivil toplum örgütünün gerçekleştireceği bu toplantı sakın ola ki bir şova dönüşmesin, “Evet”, “Hayır” polemiğine dönüşmesin.
Geçmişte seçim önceleri bu tür toplantılara tanıklık etmiş Zonguldak halkı, böylesine önemli bir toplantıda aynı hatalara düşmesin istiyor.
GMİS yönetiminin bu toplantıyı düzenlemekte tek amacı, “Zonguldak’ın bugünü ve geleceği”ni konuşarak, yıllardır kronikleşmiş sorunlara çözüm bulmak, TTK başta olmak üzere kentin diğer sorunlarını da gündeme getirerek kentin daha yaşanılır bir seviyeye getirmek istiyor.
GMİS yönetiminin bu toplantıdaki amacı ve niyeti Zonguldak’ın gelişmesi adınadır.
“Zonguldak’ın bugünü ve geleceği” başlıklı bu toplantıda yapılacak her konuşma Zonguldak’ın geleceğine ışık tutacakken, bu toplantıda sağlanacak “Birlik ve dayanışma” ile oluşacak “Güç Birliği”nin de Ankara’ya bir mesaj olarak gidecektir.
Kafalarda hiçbir siyasi rant düşünmeden, ruh ve benliklerinde sadece “Zonguldak’ın geleceğini” düşünen insanların katılacağı bu toplantıyı önemsiyorum ve bu toplantıdan çıkacak sonucun da Zonguldak adına önemli olacağını umuyorum.
Çünkü Zonguldak’ın yıllardır çözüm bekleyen onlarca sorunu var.
Bu sorunlar mutlaka çözüme kavuşturulmalıdır.
Başta TTK olmak üzere;
Kurumun işçi açığının giderilmesi, norm kadro ile çalıştırılması, kömür üretiminin artırılarak yeniden ülke ekonomisine katkı sağlaması.
Çaycuma Havaalanının iç hat seferlerine açılması, Filyos projesindeki çalışmaların hızlandırılması, Mithatpaşa ve Üzülmez tünellerinin bir an önce hizmete açılması, duble yolların yapılması, Zonguldak’ta yaşam alanlarının çoğaltılması, alt yapı ve üst yapıların tamamlanması gibi sorunların “samimiyetle” konuşarak çözüme kavuşturulması Zonguldak adına önemli olacaktır.
Bu toplantıda, her mikrofonu alanın yarım saat boş nutuklar atması yerine kısa ve öz “Zonguldak için ne yapabiliriz, bu kentin sorununa nasıl çözüm bulabiliriz” diyebilmeli.
AK Parti ve CHP’li milletvekilleri mikrofona çıktıklarında birbirlerini eleştirmek yerine, el birliği ile bu şehre hizmet noktasında “gelin birlik olalım, beraber çalışalım, beraber çözelim” diyebilmeli.
Zonguldak halkı eğer olursa, bugünkü toplantıda AK Parti’li ve CHP’li milletvekillerinin yan yana oturarak, hatta 5’i de ellerini havaya kaldırıp “Zonguldak sevdalısı” olduklarını gösterip, “güç gösterisinde” bulunmaları Zonguldak için tarihi bir fotoğraf olacaktır.
Bugün bu toplantıda, Zonguldak’ın 5 milletvekili de bu fotoğrafı verirlerse gerçekten de Zonguldak için tarihi bir adımın atılmasına vesile olacaktır.
Siyaset tabii ki olacak, herkes aynı düşünecek diye bir olgu yok zaten, bu siyasetin doğasına da aykırı amaç ve niyet Zonguldak’a hizmet ise gerisi teferruattır.
“Her şey Zonguldak için, Zonguldak hepimizin”
Zonguldak, işçi eylemi ve demokrasi kültürü ile örnek olmuş bir kent.
Emeğin başkenti unvanını da bu sayede almış bir kent.
Ormanı, denizi, karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu bağlantıları ile dünyanın en avantajlı ve en güzel bir kenti yönetenlerden beklenen fotoğrafın bu toplantıdan çıkacağı umudunu taşımak istiyorum.
“Birlikten güç doğar” düşüncesi ile bugün siyaseti bir tarafa bırakalım, “Zonguldak’ın gelişmesi için” vereceğiniz katkıyı konuşalım.
Var mısınız?
|