Zonguldak-Devrek, Zonguldak-Ereğli yolları yıllardır bitirilemiyor.
Ya ihaleyi alan müteahhit işi yarım bırakıyor, ya da ödenek yetersizliğinden çalışmalar yapılmıyor.
Adeta karınca hızıyla sürüyor yol işleri.
Basın olarak sürekli dile getiriyoruz, yazıyoruz tepki gösteriyoruz.
Bizi duyan duyuyor, duymak istemeyen sağıra yatıyor.
Zonguldak-Devrek, Zonguldak-Ereğli yollarındaki durum gerçekten içler acısı.
Bir türlü bitirilemiyor.
Bu yollar başladığında İstanbul’da 2 köprü yoktu, 3. Havalimanı da yoktu. İstanbul’a 2 köprü yapıldı, 3. Havalimanı da yapıldı bitti, bizim Ereğli ve Devrek yolları hala bitecek.
AK Parti eski il Başkanı, yeni milletvekili Hamdi Uçar, eski Başbakan Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olduğu dönemde geldiği Zonguldak’ta hem de AK Parti binasında yaptığı basın toplantısında, Hamdi Uçar Zonguldak’ın yol konusundaki talihsizliğini ortaya koymuş, yolların neden bitirilemediği konusunda da “Müteahhit facialarının yaşandığını” Bakanın gözüne baka baka söylemişti. Bakan Binali Yıldırım da Uçar’a dönerek, “Muhalefet partisinin il başkanı gibi konuşuyorsun” diye azarlamıştı herkesin yanında.
O Hamdi Uçar 2015 yılında Milletvekili aday adaylığı için istifa etmişti.
Aradan 3 yıl geçti.
Onun döneminde başlayan Zonguldak-Devrek yolu hala bitmedi, ondan yıllar önce başlayan Ereğli yolu da bitmedi.
Hamid Uçar bu kez 24 Haziran seçimleri için aday olmuş ve 3. Sıradan milletvekili seçilmişti.
Bitmedi:
Hamdi Uçar milletvekili oldu olmasına da sade bir milletvekili değildi elbet.
Tam da Hamdi Uçar’ın hani bir zamanlar “Müteahhit faciaları yaşanıyor” dediği ve duble yolların bitirilemediği Bakanlık var ya tam da onun komisyonuna seçildi.
Hamdi Uçar, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na seçilerek tam yerine düştü tabiri yerindeyse.
Hani bir zamanlar Bakan olan Binali Yıldırım’a müteahhitleri şikayet etmişti ya, şimdi bakalım ne yapacak.
Ödeneğini almadığı için işi yarım bırakan, tam randımanlı çalışmayan müteahhitlere ne diyecek?
Yıllardır bitmeyen, müteahhit facialarına kurban giden Zonguldak-Devrek, Zonguldak-Ereğli yolları Hamdi Uçar’ın komisyon yaptığı sürede bitecek mi?
Ben Hamdi Uçar’ın bu konuya yani yol konusuna gerekli hassasiyeti göstereceğini tahmin ediyorum.
İl başkanlığı öncesinden de tanıdığım Hamdi Uçar’ın yine milletvekili olması ona bir şey kaybettirmiyor, o zaten 15 yıldan beri siyasetin her kademesinde görev yapmış biri. Siyaseti iyi öğrendi, Ankara’yı da biliyor. Ankara’da işleri nasıl yürüdüğünü de biliyor.
Onun il başkanlığı döneminde bu işleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, Ercan Candan’a söylemek durumunda kalıyordu, belki o yüzden işler aksıyordu. Ama şimdi öyle değil. Kimseye söylemesine gerek yok.
Çünkü o hem Zonguldak’ın milletvekili, hem de, Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi.
Hadi bakalım kolay gelsin Hamdi Bey.
Zonguldak-Devrek, Zonguldak-Ereğli yolları seni bekliyor.
Dün müteahhitlerden yakınıyordun, bitir de bu yolları “Bizim Hamdi’yi görüyonmu bak yolları nası da bitirivedi” desinler.
***
Söz Hamdi Uçar’dan açılmışken 24 Haziran’da Zonguldak halkının oylarıyla Meclis’e gönderdiğimiz milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu’ndan da talep ve beklentilerimiz var elbet.
Öncelikle Polat Türkmen iki dönem milletvekilliği yaptı, tecrübesi de var. Üçü bir araya gelip hatta yanlarına CHP’lileri de alıp en kısa zamanda Zonguldak’ta kamu kurumları, STK’ların da içinde olduğu bir komisyon kurarak yatırım ve hizmet noktasında çalışmalar başlatmalarını bekliyoruz.
Özellikle Polat Türkmen bu şehrin tüm sorunlarına vakıf biri.
Maden Mühendisi olması dolayısıyla TTK’nın sorunlarına çözüm olabilecek proje geliştirilmesinde katkı verecektir.
Polat Türkmen Meclis’te TTK’ya üretime dönük yatırım yapılarak işçi açığının da giderilmesi konusunda çalışmalar yapmasını da bekliyoruz.
TTK, Erdemir, Eren, Elsan(ÇATES), tersaneler konusunda ç alışmalarla Zonguldak’ın ufkunun açılmasını istiyoruz.
|