Şimdi seçim zamanı, bu zamanda her vilayette yatırımlar yapılırdı.
Böyle zamanlarda
Şehirlerde, mahallelerde, köylerde iş makineleri gece gündüz çalışırdı.
Siyasi partilerin genel başkanları gelir “İş, aş” vaat eder, işsizlerin oyunu almak isterlerdi.
Bu alışkanlıklar bırakıldı artık farklı bir yöntemler deneniyor.
Sanki seçim zamanlarında iş makineleri istop etmiş, çalışanlar izine ayrılmış gibi.
Tünellerde çalışma yok, yollar da kırma, kesme işleri yok.
Elbet her seçim dönemi vilayetler için yatırım ve hizmet için büyük bir fırsat. Ama ne var ki, bu seçimde sanki herkes pusuya yatmış bekliyor.
Neyi bekliyorlar bilemiyoruz.
Mithatpaşa, Üzülmez, Ilıksu tünellerinde çalışma yok. Ilıksu’ya yeni yapılan tünelde havalandırma sistemi bile çalışmıyor, yakın zamanda bu tünelden geçerken “egzoz gazından zehirlendi” haberi duyarsak şaşırmayalım.
Zonguldak-Ereğli arasındaki yolda iş makinelerinin sesi çıkmıyor, iftar sonrası mı çalışıyor o da yok.
Şehir merkezinde birçok proje hayata geçmeyi bekliyor.
Lavuar alanını TOKİ yapacaktı. 69 ambarlarında kamu kurumları gelecekti, bazıları inşaata başladı, bazıları henüz proje bile hazırlamadı.
2015 yılındaki seçim öncesi inşaatı duran 400 yataklı hastane ihalesi Sağlık Bakanlığı Yatırımlar Dairesi Başkanlığı ihalenin bugün yapılacağını açıkladı. İnşallah ihalesi yapılır, inşaatı başlar ve yüzlerce vatandaş, hastane yöneticileri ve hastane çalışanları rahata kavuşurlar.
Zonguldak’ın birçok sorunu var, defalarca yazdık, anlattık.
Tekrar yazmaya gerek duymuyorum.
Bilen biliyor zaten.
Ancak;
Zonguldak olarak özellikle 16 yıldan beri iktidarda bulunan AK Parti hükümetinden beklentilerimiz vardı.
Bazıları yerine geldi, bazıları gelmedi.
Bunun sorumlusu ve suçlusu elbet iktidar partisidir ancak en büyük sorumlu ve suçlu Zonguldak’tan seçilip de, TBMM’sine giden iktidar ve muhalefet milletvekillerinindir.
AK Parti’nin 3 milletvekili ile CHP’nin 2 milletvekili toplamda 5 vekilimiz maalesef Meclis’te Zonguldak’ı temsil edemediler.
Zonguldak’ın derdi ile ilgilenmediler.
Zonguldak’ın derdini dinlemek yerine, Zonguldak onların derdini dinlemek zorunda kaldı.
O 5 vekilde şimdi geriye vekil kaldı.
AK Parti’den Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu listeye alınmadı. Özcan Ulupınar kendi aday olmadı. CHP’den Şerafettin Turpcu hem hastane olayı, hem genel başkanına karşı muhalefet yaptığı için çizik yedi.
Şimdi yeni milletvekili adayları ile Meclis’te temsil edileceğiz.
Gerek AK Parti’de, gerek CHP’de ve gerekse diğer partilerden aday olanlara bakıyoruz da yine değişen bir şey olmayacak. Eski tas eski hamam devam edecek.
Zonguldak her zaman olduğu gibi yine kaybeden olacak.
Tünelin ucu her halukarda görünse de, maalesef görüş mesafesi oldukça uzak ve flu olarak görebiliyoruz.
Maalesef siyasetçiler bu şehrin yer altı ve yer üstü avantajlarını kullanamıyorlar.
Bu şehri Ankara’da savunamıyorlar.
Bu şehrin derdi ile dertlenmiyorlar.
Şuna inanın; 24 Haziran’da seçilecek bu 5 milletvekili her kim olursa olsun sadece cenaze ve düğünlere gelecek bayramlarda boy gösterip, Ankara’ya gidecek.
Yine eskiler gibi Dorukan tünelini geçtikten sonra maalesef Ankara’nın havasına kapılıp, Zonguldak’ın o nemli kömür kokan havasını unutacaklar.
|